21-годишният Мирослав Тачев от Раднево, участва за трети път, като днес успя да стигне пръв до кръста в Стара Загора

0
1002

На Богоявление, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Утреня и св. Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Николай“ в гр. Стара Загора. По време на службата 8-годишният Георги Николов, второкласник в VI ОУ „Св. Никола“, бе подстриган за иподякон. Решението за това бе взето на Рождественския прием в Старозагорската митрополия. Тогава Гого изненада дядо Киприан с негов портрет. За първи път най-малкият иподякон в епархията се среща с архиерея преди три години. Освен църковните служби, той посещава и спектаклите, дирижирани от него. „Да придобиеш по голяма степен и по никакъв начин да не засрамиш твоето избиране за четец и певец. С целомъдрост, святост и праведност, да омилостивиш човеколюбеца Бога и да се удостоиш с по-голямо служение.“, каза на Гого след подстригването митрополитът. Детето ще бъде помощник на владиката в църковните служения, но преди всичко негов добър приятел.

В градниката, северно от Катедралния храм, митрополит Киприан извърши Богоявленски водосвет на бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон. Малко след това в парк „Йордан Капсамунов“ бе извършен традиционния ритуал по хвърлянето на Богоявленския кръст.

21 смелчаци се престрашиха да скочат в ледените води. 21-годишният Мирослав Тачев от Раднево, участва за трети път, като днес успя да стигне пръв до кръста. Завършил е средното си образование в ПГСАГ „Лубор Байер“, гр. Стара Загора, в момента е студент в специалност „Транспортно строителство“ в гр. София. На всички той пожела да бъдат живи и здрави и да не спират да вярват.

Коментари от Фейсбук

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук