Договориха се за заплатите на медицинските сестри в Казанлък

0
1000

За заплати от 850 лева за медицинските сестри в общинското детско здравеопазване и 660 лева за помощния персонал в детските ясли се договориха вчера в Казанлък на заседание на общинския съвет за тристранно сътрудничество.

Страните са се договорили да се анализира приходната част на бюджета след първото тримесечие на 2020-а и ако числеността на децата в детските заведения се запази, което означава, че няма да има намаление на държавните средства, може възнагражденията да достигнат договорените в отрасловото споразумение 900 лева.

На общинската тристранка са обсъждани и предложения по проектобюджета за настоящата година, според който за служителите във всички общински звена е заложено увеличение на работните заплати с 10 на сто.

На заседанието са обсъдени и въпроси за трудово-осигурителните отношения, колективното трудово договаряне, заетостта и икономическата ситуация в региона.

В срещата са участвали кметът Галина Стоянова, заместник-кметът по финанси Драгомир Петков, председателите на регионалните синдикални структури на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Цветанка Пискова и на Конфедерацията на независимите синдикати Николай Маринов и председателят на Казанлъшката търговско-промишлена палата Ангел Скендеров.


© Actualno.com

Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук