Закон за маслодайната розa прие окончателно парламентът

0
10

Парламентът прие окончателно Закон за маслодайната розa. Изцяло новият закон бе внесен от Министерски съвет и бе приет на второ четене от Народното събрание.

Законът урежда обществените отношения, свързани със създаването и поддържането на публичен национален електронен регистър на разопроизводителите, розопреработвателите, обектите за производство на продукти от цвят на маслодайна роза и на насажденията на маслодайна роза.

Също така законът ще урежда идентификацията и отглеждането на насажденията от маслодайна роза, изкупуването на цвят от маслодайна роза и производството и етикетирането на продуктите от розов цвят. Проектозаконът ще урежда още изискванията към обектите за производство на продукти от цвят на маслодайна роза, към розопроизводителите и разопреработвателите, както и научното обслужване в областта на розопроизводството.

Законът урежда и контрола върху дейността на розопроизводителите, розопреработвателите и обектите за производство на продукти от цвят на маслодайна роза.

Припомня, че новият закон бе приет на първо четене на 25 април 2019 г. от Народното събрание. Повече от половин година по-късно обаче законопроектът влезе за второ четене в пленарна зала. Това се случи след като проектозаконът бе отложен на 20 ноември от Комисията по земеделие и разгледан на нарочна работна група. Част от групата бяха народни представители от всяка парламентарна група, като идеята бе да се изчистят спорните въпроси. Законопроектът получи одобрението на ресорната комисия на 11 декември 2019 г.

fokus-news.net

Коментари от Фейсбук

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук